chakra.png 

Het werken met de energie van de chakra’s is een vorm van kleurentherapie. Het is in feite niets anders dan het beïnvloeden van het energieveld van het dier, dat opgebouwd is uit verschillende soorten energie. Dit is voor sommige mensen zichtbaar in de vorm van kleuren, de zogenaamde aura. Ook is deze energie te voelen. 

Het energieveld van dieren is verdeeld in 7 gebieden die ieder een eigen kleur hebben. Deze 7 chakra’s die op een vaste plek in het lichaam liggen zijn te vergelijken met een soort energiebronnen, die energie opnemen en afgeven via energiebanen die door het lichaam stromen. 
De chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Zo heeft ieder chakra invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ze geven informatie over de gezondheid en emotionele toestand van een dier. De chakra’s kunnen uit balans raken door slechte leefgewoonten, ziektes, emoties etc. Door middel van visualisatietechnieken kunnen we een verstoorde energiebalans helpen herstellen.