TTeam is een methode die ontwikkeld is door Linda Tellington Jones bestaande uit verschillende technieken: lichaamswerk (TTouch) en grondwerk. 

Met TTeam maak je een dier bewust van zijn lichaam, houding en beweging en kan zo leren om een ander gedrag en bewegingspatroon aan te nemen. De houding en beweging van een dier heeft ook invloed op de manier waarop het dier zich gedraagt. Met TTeam probeer je een dier lichamelijk, emotioneel en mentaal in balans te brengen. Het is daarnaast een zeer waardevolle methode om de band tussen eigenaar en dier te versterken. Tevens biedt het nieuwe mogelijkheden voor training en oplossingen voor gedragsproblemen en lichamelijke klachten. 

TTouch is een manier van aanraken, waarbij je de huid verschuift. Je werkt niet direct op de spieren zoals bij massage, maar meer op het zenuwstelsel. Het zijn zachte maar zeer diep werkende handposities en bewegingen, met als doel om de zenuwbanen naar de hersenen te beïnvloeden en de celfunctie te verbeteren. TTouch kan stimulerend of ontspannend werken. Het bevordert het genezingsproces en helpt een dier zich bewust te worden van zijn lichaam. 

Bij grondwerk wordt bijvoorbeeld een hond of paard door een parcours van hindernissen geleid om zo het lichamelijk en geestelijk evenwicht te stimuleren. 

Een effectief hulpmiddel is het gebruik van een lichaamsbandage of T-shirt om bijvoorbeeld angstige of nerveuze dieren meer zekerheid te geven. Door de lichaamsbandage voelen ze hun eigen lichaam beter, waardoor hun zelfvertrouwen vergroot wordt.