kleurentherapie.png

Licht en kleuren spelen een onmisbare rol in het leven van dieren. Niet alleen in het dagelijks functioneren, maar ook vanwege hun therapeutische eigenschappen. Het zonlicht is opgebouwd uit verschillende kleuren, waarbij elke kleur een andere golflengte/trilling heeft, waardoor het een andere energie en werking heeft. 

Kleurenergie wordt via alle zintuigen opgenomen, maar ook via voeding. Rood wekt bijvoorbeeld beweging en verwarming op, het bevordert de bloedcirculatie en de spieractiviteit. Het wordt vaak gebruikt om dieren te verwarmen, aarden of tot actie aan te zetten. Blauw daarentegen vermindert juist de polsfrequenties en de doorbloeding. Blauw werkt geruststellend, vermindert pijn en heeft een slaapbevorderende invloed. 

De cellen in het lichaam bevatten kleur in alle frequenties. Doordat kleuren herkenbaar zijn voor het lichaam is het een zeer effectieve, maar ook zachte en veilige methode om mee te werken bij dieren. Kleurentherapie herstelt de energiebalans in het lichaam en heeft zowel op gezonde als zieke dieren een positief effect. Doordat kleuren het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren, kunnen medicijnen beter aanslaan, processen sneller helen en gedrag beïnvloed worden. 

Wij geven eigenaren advies hoe ze meer kleurbalans in de leefomgeving van hun dier kunnen brengen door middel van gekleurd licht, water, dekentjes, T-shirts, halsbanden, stenen, voeding en massageolie. Door te kijken tot welke kleur(en) het dier zich het meest aangetrokken voelt, kunnen we veel te weten komen over de klacht van het dier en wat het nodig heeft om te genezen.