ezel.png

De keuze aan diervoeding is tegenwoordig erg groot. Goede voeding is de basis voor een optimale gezondheid en weerstand. Maar wat is nu eigenlijk goed voer? Elke dier is anders en daarom zou altijd per dier bekeken moeten worden welke voeding het beste bij hem/haar past. In de praktijk blijken veel problemen alleen al door het veranderen van de voeding te verbeteren of zelfs helemaal opgelost te worden. Bijvoorbeeld huidproblemen, spijsverteringsproblemen, maar vaak ook gedragsproblemen. 

Onze visie van goede voeding is voeding wat het lichaam optimaal kan benutten. In de praktijk betekent zo’n voeraanpassing vaak een overstap naar biologische versvoeding. Dit komt overeen met de natuurlijke voedingsbehoefte van dieren. Bewerkte voeding is daarentegen moeilijker verteerbaar doordat het vaak veel granen, bijproducten en geur-, kleur- en smaakstoffen bevat. 

Net als bij mensen is een gevarieerde voeding ook belangrijk voor dieren. Op deze manier krijgt het dier al zijn benodigde voedingsstoffen binnen, waardoor er minder kans is op het ontstaan van eventuele tekorten. 

Bij een overstap naar vers vlees ondersteunen wij vaak de darmen met probiotica. Deze goede darmbacteriën bevorderen de spijsvertering. 

Ons assortiment biologische versvoeding is te vinden in onze webshop.