katten.png

Wij werken vanuit een holistische visie

Om gezond te kunnen blijven, dient een dier zich prettig te kunnen voelen in zijn leefomgeving. Een goede band tussen eigenaar en dier speelt hierbij een belangrijke rol. Wij besteden hier aandacht aan door de eigenaar en het dier te stimuleren samen te werken. 

Uit respect voor dier en milieu maken wij zoveel mogelijk gebruik van biologische middelen. Deze middelen zijn voor het lichaam herkenbaar, waardoor ze effectief en minder ingrijpend zijn. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om op zijn eigen tempo te genezen. 

De adviezen die wij geven gaan in overleg en samenspraak met de eigenaar. Wij vinden het belangrijk dat zowel de eigenaar als het dier zich goed voelen bij de behandeling die we voorschrijven. Een respectvolle benadering van het dier zonder dwang vinden wij vanzelfsprekend. Alleen dan kan een dier zich ontspannen, wat de genezing ten goede komt. 

Wij staan open voor samenwerking met andere therapeuten en dierenartsen. De reguliere geneeskunde en natuurlijke geneeswijzen kunnen elkaar goed aanvullen. 

Om de kwaliteit van onze praktijk te waarborgen zijn wij aangesloten bij de BCND: een beroepsvereniging voor complementaire natuurgeneeswijzen voor dieren. Door regelmatig bijscholingen te volgen, zorgen wij er voor dat onze kennis up to date blijft. 

Om het milieu te sparen;

  • Recyclen wij zoveel mogelijk materialen.
  • Versturen wij facturen en nieuwsbrieven per mail.
  • Werken wij zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers en partners.
  • Ondersteunen wij andere duurzame initiatieven en ondernemers.